Android blijft het populairste besturingssysteem in Europa

nieuws3 juni 2019

Google’s Android-besturingssysteem wint het in de Europese markt nog steeds van Apple’s iOS. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Kantar Worldpanel. Een van de aanjagers van het succes is de Samsung Galaxy S10. Door de vele toekomstbestendige functionaliteiten is dit toestel ook zakelijk zeer interessant.

Android veruit koploper
Binnen de vijf grootste markten heeft Android een aandeel van 79,3 procent. Dat is fors meer dan de 20,1 procent van Apple. Andere besturingssystemen spelen geen rol van betekenis in de markt, zo blijkt. Het marktaandeel van Android komt voor een groot deel door de hoge omzet van Samsung. Dat is een gevolg van de wereldwijde populariteit van de Samsung Galaxy S10. De verwachting is dat dit toestel gedurende 2019 verder zal bijdragen aan de positie van Android en Samsung in de markt.

Galaxy S10 behoort tot zakelijke top
Met de Samsung Galaxy beschikken professionals over een veelzijdig toestel met een lange zakelijke houdbaarheid. De zeer krachtige hardware zorgt ervoor dat er de hele dag zorgeloos productief gewerkt kan worden. De multitaskmogelijkheden en het grote scherm bieden nog eens extra ruimte tot efficiënter en productiever werken. Met een opslaggeheugen tot 1 TB, uitbreidbaar met nog eens 512 GB via microSD, is er meer dan genoeg ruimte voor de opslag van grote zakelijke bestanden. Andere pluspunten zijn de draadloze oplaadmogelijkheid, het duurzame design en de ondersteuning voor Samsung DeX, waarmee het toestel in desktopmodus kan worden gebruikt. In combinatie met meerjarige updates maakt dit van de Galaxy S10 een toestel dat professionals jarenlang optimaal productief en bereikbaar laat zijn.

Samenwerking leidt tot meerwaarde
Android heeft altijd een grote rol gespeeld in de populariteit van Samsung-smartphones. Samsung en Google werken al vanaf het begin nauw samen waar het gaat om de ontwikkeling van dit systeem. Dat stelt Samsung in staat om nieuwe functionaliteiten en innovaties zeer snel naar devices uit te rollen. Ook speelt Android een rol in Knox Platform for Enterprise, de securityoplossing binnen de mobiele beheeroplossing Knox. Deze is gebouwd op het Android Enterprise-framework, wat zorgt voor zeer sterke security.

< Naar nieuwsoverzicht

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding