Optimaliseer je organisatie met Unified Communications (Een top 5)

nieuws5 april 2019

Unified Communications (UC) combineert diverse communicatievormen in één app. Denk aan bellen, chat, e-mail en video-vergaderen. En dat biedt veel zakelijke meerwaarde. Dit zijn vijf voordelen van het gebruiken van UC-oplossingen binnen je organisatie.

1. Ondersteuning voor mobiel werken
UC-oplossingen bieden veel voordelen voor de mobiele gebruiker en zijn daarom ook onmisbaar om succesvol mobiel te kunnen werken. UC-oplossingen kunnen gebruikt worden op laptops, tablets en smartphones met internetverbinding. Zo ben je als gebruiker overal in staat te communiceren.

2. Flexibelere communicatie
UC biedt de mogelijkheid om te communiceren op een manier die bij de situatie past. Is je collega bijvoorbeeld telefonisch in gesprek, dan kun je ervoor kiezen om een chatbericht achter te laten of een e-mail te sturen. Zo komt de boodschap toch aan en kan er sneller gereageerd worden op verzoeken.

3. Betere bereikbaarheid
Doordat je met UC op verschillende manieren kunt communiceren wordt je bereikbaarheid vergroot. De provider van de dienst voert automatisch updates door die de oplossing veilig en functioneel houden. Hierdoor blijft de bereikbaarheid van medewerkers overal en altijd optimaal.

4. Besparing op operationele kosten
UC levert op verschillende manieren besparingen op. Doordat de oplossing volledig gebruikmaakt van internet heb je te maken met lagere belkosten. Onderhoud en gebruik van de vaste telefoonlijn wordt immers ontzien. Ook kan het leiden tot lagere mobiele kosten. UC maakt het mogelijk mobiel te werken. In combinatie met passende hardware kun je daardoor ook besparen op vaste werkplekken en reiskosten.

5. Optimaal samenwerken
UC maakt samenwerken op afstand een stuk eenvoudiger en efficiënter. Door de videovergaderfunctionaliteit is er geen vaste vergaderplek meer nodig. Ook kunnen projectbestanden verstuurd worden tijdens de vergadering. Deze grotere bereikbaarheid en zowel veelzijdige als flexibele mogelijkheden zorgen ervoor dat er effectiever gewerkt kan worden, ongeacht locatie. Dit draagt bij aan de algehele productiviteit.

Flexcom heeft meerdere oplossingen waarmee u gebruik kunt maken van Unified Communications.
Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

 

< Naar nieuwsoverzicht

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding